Vinyl vloeren

december 17, 2018 | Door admin | Opgeslagen in: blog.

Met de keuze voor een vinyl vloer kan je tegenwoordig heel veel kanten op. Velen kiezen een vloer die ze makkelijk kunnen onderhouden. We leven tegenwoordig in een snelle maatschappij waar ons sociaal leven, familie en werk centraal staat. Een onderhoudsvriendelijke vloer waar je per week minstens 1 keer in de week onderhouden dient te worden, daar moet je toch weer tijd voor vrijmaken. 

Soorten vloeren

Wie voor onderhoudsvriendelijke vloeren kiest staat daar ook nog de stijl tegenover. In het verleden had je dus niet heel veel keuze indien je voor vinyl vloeren koos. Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen voor een vinylvloer omdat het simpel te onderhouden is. Denk hier al bij de vloer schoonmaken na een feestje. Of we kennen ook weleens het moment dat een gast een glas rode wijn laat vallen op je tapijt of houten vloer. 

Je kunt met een vinyl vloer vele kanten op. Kies je voor een industriële look, vissengraat motief of wens je nostalgische tegeltjes? Het is tegenwoordig allemaal mogelijk met een vinyl vloer. 

Voordelen

Enkele voordelen zijn hier al de keuze. Een antieke vissengraat vloer hoeft tegenwoordig niet meer van hout te zijn. Je kunt dezen dus ook met een vinyl vloer kiezen. Waar je een vissengraat vloer van hout om de paar jaar dient te lakken, hoeft dat met een vinyl vloer niet. Enkel het schoonmaken van vlekken met lauw water is voldoende. 

Woon je op de 1e verdieping? Dan hoef je je geen zorgen te maken om klagende onderburen indien je iets laat vallen. Vinyl vloeren hebben een geluiddempende werking. Heb je vloerverwarming? Ook is dit een ideale combinatie met een vinyl vloer. De warmte vanuit de leidingen die kun je meteen voelen door je vinyl vloer. 

Nadelen

Het kan minder duurzaam zijn omdat het sneller kan slijten dan een houten vloer. Echter hangt dit natuurlijk ook af van persoonlijk gebruik en welke kwaliteit vinyl vloer je kiest. 

het geluiddempende functie kan ook tegen je werken. Zo kunnen zware meubels hun afdrukken achterlaten en zal dit niet snel gaan hervormen. 

Conclusie

We kunnen hieruit concluderen dat als je voor een betaalbare vloer wil gaan je al gauw uitkomt bij ene vinyl vloer gezien het prijskaartje doorslaggevend kan zijn. Gezien de keuze uit aangeboden motieven hoef je dus niet meer diep in de buidel te tasten voor bijvoorbeeld antieke vissengraat motief en hoef je deze vloer ook niet te onderhouden.

Bron: www.123verbouwen.nl


Reacties zijn hier gesloten.