Uw huisdieren veiling in de tuin houden

maart 24, 2015 | Door admin | Opgeslagen in: blog.

Het is niet alleen een kwestie om uw dieren in de tuin te houden om te voorkomen dat ze weglopen en de straat op gaan. Een tuinscherm zorgt er ook voor dat andere dieren niet in uw voortuin komen waardoor er bloemen en groeten vertrapt kunnen worden. In dit artikel geven we een overzicht wat het beste is om uw hond of kat binnen de schuttingen te houden.

schutting laten plaatsen

Tuinschutting voor honden

Het type tuinscherm die u kiest hangt af van de locatie van uw huis en de aard van uw hond. Bijvoorbeeld, als je een nerveuze hond hebt en gemakkelijk opgewonden wordt door wat er buiten de tuin gebeurd dan is een stevig en hoger hek aan te raden om de zichtbaarheid te beperken. Gebruik voor kleinere honden zoals terriƫrs niet alleen stevige maar ook een schutting zonder al te grote gaten. Het kan namelijk gemakkelijk zo zijn dat ze met hun kop vast komen te zitten tussen de gaten.

Honden zijn dieren die behoorlijk behendig kunnen zijn en hoger springen dan je zou verwachten. In het beste geval kunt u een schutting laten plaatsen dat zo rond de 1,80 meter hoog is. Houdt er wel rekening mee dat er geen tuinmeubels of bijvoorbeeld een ladder bij of tegen de schutting aan staat zodat uw hond er niet alsnog vandoor kan gaan. Verticale balkjes boven op de schutting kan ook voorkomen dat uw hond er over kan springen.

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is dat ze er niet alleen overheen maar ook onderdoor wilen. Deze slimme honden zullen een tunnel graven. Zorg er dus voor dat uw schutting goed verstevigd onder de grond staat met afscherming. Hiervoor kan je bijvoorbeeld grind of stenen gebruiken.

Tuinschutting voor katten

Over het algemeen zijn katten een stuk nieuwsgieriger en avontuurlijker dan dat honden zijn. Ongeacht hoe hoog het hek is weten ze zich toch op een manier over de schutting te komen. Veelal zullen ze dit doen via een boom die in de tuin staat. Probeer er voor te zorgen dat er geen boom vlak naast de schutting staat. Dit zal namelijk een makkelijke route zijn voor uw kat. Mocht dit onvermijdelijk zijn dan kan je gaas om de boom bevestigen om het de kat toch een stuk moeilijker te maken.

In sommige gevallen is de schutting zelf een soort ladder voor uw kat. Om dit te voorkomen kunnen er hangende plantenbakken aan de schutting bevestigd worden. Dit is dan tevens een mooie kleurrijke uitstraling in uw tuin. Door deze manier kunnen de katten niet verder omhoog klimmen.


Reacties zijn hier gesloten.