Payrollbedrijf zorgt voor uw bouwvakkers

september 19, 2018 | Door admin | Opgeslagen in: blog.

Het verzorgen van administratie voor je medewerkers is iets wat je als bouwbedrijf niet graag zelf doet. Ook is het doornemen van de Cao of de wetgeving een van de dingen die u hoofdpijn geven als ondernemer. Het aannemen van medewerkers in samenwerking met een payrollbedrijf zorgt ervoor dat u als ondernemer zich alleen maar bezig hoeft te houden met het sturen van uw werknemers.

Wat houdt Payroll in?

Het hebben van werknemers op de payroll zorgt voor meer flexibiliteit en minder financiële risico’s. U moet het zien alsof een bedrijf het werkgeverschap overneemt van u als ondernemer. U bent nog zeker de baas van u eigen bouwbedrijf alleen komen de werknemers die u aanneemt op de loonlijst van  het payroll bedrijf te staan. Zo worden andere verantwoordelijkheden met betrekking tot uw medewerkers overgenomen door het payroll bedrijf.

Zo wordt het vakantiegeld gereserveerd door het payroll bedrijf, wordt de arbeidsovereenkomst getekend en wordt het salaris betaald door het payroll bedrijf. U houdt echter nog wel zelf de regie in hoeveel uw werknemers verdienen en wanneer zij of hij komt werken bij u. De enige verantwoordelijkheden voor de ondernemer blijven het aannemen van medewerkers en de begeleiding van de werknemer in zijn of haar werkzaamheden.

De voordelen van een payroll bedrijf in de bouw

Doordat uw medewerkers op de loonlijst staan bij het payroll bedrijf hebben ze ook een andere Cao dan andere medewerkers die wel in uw branche op de loonlijst staan. Zo kunnen medewerkers tot wel 5,5 jaar flexibel ingezet worden door u als ondernemer. Het tweede voordeel is dat de risico’s veel minder groot zijn voor u als ondernemer. Zo voorkomt u financiële risico’s wanneer een van uw werknemers ziek is of verzuimt. Tenslotte bespaart u enorm veel tijd doordat u geen administratie hoeft bij te houden bijvoorbeeld. Zo houdt u meer tijd over voor uw bedrijf of vrije tijd in uw privé leven.


Tags: , ,

Reacties zijn hier gesloten.