Op zoek naar lekkere warme voeten en een gezond huis?

juli 24, 2017 | Door admin | Opgeslagen in: blog.

Voor meer wooncomfort is het verstandig en fijn om kruipruimte isolatie toe te dienen aan de ruimte. Dit zorgt voor meer wooncomfort. Dit komt omdat de isolatie van de kruipruimte zorgt voor warme voeten. Maar niet alleen zorgt een vloerisolatie voor warme voeten, maar ook voor een gezond huis. Als de kruipruimte niet is geïsoleerd krijg je een vochtige kruipruimte.  Dit zorgt voor een ongezond huis. Dit merkt men niet direct, maar op een gegeven moment komt er schade en ongedierte.

Ongezond huis

Een ongezond huis wil niemand. Daarom zorgen de meeste mensen goed voor hun huis om ongedierte of andere onaangenaamheden te voorkomen.  Zo kan het zijn dat het huis vochtig wordt. Dit is niet fijn en kan zorgen dat het huis dat het huis stukgaat, of sommige dingen afbreken. Ook kunnen er schimmels ontstaan. Vooral bij de vloerbalken ontstaan deze schimmels of dit optrekkend vocht. Ook kan op deze manier met tocht afgerekend worden.

Vloerisolatie kruipruimte

Er kan op verschillende manieren een kruipruimte geïsoleerd worden. De meest voorkomende en praktische manier is het gebruik maken EPS- korrels. Dit wordt met een buis in de kruipruimte gespoten.  De korrels nemen vocht op en voorkomen op deze manier dat het vocht en tocht zich gaat verspreiden in het huis. Ook zorgen deze korrels ervoor dat het huis warmer wordt en aanvoelt. De korrels voorkomen schade aan het huis en houden de vloer droog.

Ook zijn de EPS-korrels milieuvriendelijk en kostenbesparend. Op deze manier kan er op een goedkope manier voor het milieu en voor het huis gezorgd worden. De EPS-korrels zijn kostenbesparend omdat er op deze manier minder gestookt hoeft te worden. Zo daalt de energierekening. Een ander voordeel van de EPS-korrels is, is dat de waarde van de woning stijgt.

De EPS-korrels kunnen zelf aangebracht worden of door een gespecialiseerd bedrijf. De EPS-korrels worden dan aangeleverd en dan kunnen deze zelf worden aangebracht.

Isolatie kruipruimte

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen hun kruipruimte isoleren. Dit zorgt voor steeds meer woningwaarde voor de huizen. Een woning met een geïsoleerde kruipruimte is beter voor het milieu en daardoor meer waard. De energierekeningen van deze woning dalen en door deze positieve punten stijgt de waarde alleen maar. De kosten van het aanbrengen van de vloerisolatie is prijzig maar kan teruggewonnen worden in de energierekening. Ook worden de bewoners minder snel ziek want het huis wordt gezonder. Dit zorgt ook voor minder kosten.  Bij een fijn wooncomfort en lage rekeningen woon je ook fijner in je huis. Je benut alle voordelen en kan op deze manier met warme voeten door het huis wandelen en optimaal genieten van de woning.


Reacties zijn hier gesloten.