Kosten serre

Kosten van een serre

Wat een serre kost, ligt aan de persoonlijke voorkeuren betreffende een serre. De kosten van een serre verschillen uiteraard en hangen af van het model, afmetingen, de materialen die gebruikt worden, de afwerking, etcetera. Het hangt dus van diverse factoren af wat de uiteindelijke prijs voor een serre zal zijn. Ook verschillen de kosten wanneer je juist voor een eenvoudige serre of juist voor een complete geïsoleerde woonserre kiest.

Kosten van serre plaatsen

Om later niet voor problemen komen te staan, kun je de fundering en de montage van de serre beter overlaten aan een ervaren installateur die weet wat hij doet. Als doe-het-zelver kun je namelijk nergens op terugvallen wanneer je op problemen stuit zoals verzakking, scheurvorming en verstopping. In situaties als deze kunt u een stucadoor offerte aanvragen bij onze partner de Stucadoor Expert. Bovendien is een serre een aanschaf voor het leven en vergt het een behoorlijke investering. Zo zal een serre de waarde van je huis vermeerderen. Bij een serre bouwbedrijf kun je informatie opvragen van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van de bouw van een serre en wat de kosten bedragen. Zij zijn altijd bereid om je van dienst te zijn door onder andere een goed advies te geven. Gezien het enorme aantal bedrijven op het gebied van serrebouw, is het zeker verstandig je goed voor te laten lichten.

Prijsopgave en de kosten

Bij een prijsopgave is het belangrijk dat je weet waar de prijs voor staat. Zijn bijvoorbeeld alleen de materiaalkosten inbegrepen of ook de montagekosten, de fundering, het afwerken van de muren, het aanleggen van elektra, de vloerverwarming, het hang- en sluitwerk en de verlichting? Een serre is een enorme investering, maar zal ook dienst doen als een uitbreiding van je huis. De kosten van een serre kunnen liggen tussen de € 750,- per vierkante meter voor een kant en klare doe-het-zelf serre en wel € 4000,- per vierkante meter voor een goed geïsoleerde serre die door een specialist wordt gebouwd. Allerlei extra voorzieningen, zoals vloer, verwarming, zonwering of gordijnen kunnen de totaalprijs extra opschroeven of zelfs verdubbelen. Houdt bij het kostenplaatje ook rekening met de inrichting van de serre.

Kosten van een prefab serre

Je kunt je serre uiteraard laten bouwen door het serre bouwbedrijf, maar ben je echt op zoek naar een goedkope serre dan is er tegenwoordig ook de prefab serre. Dit is een soort bouwpakket dat je ter plekke kunt kopen of zelfs op maat kunt laten maken. Daarna wordt het pakket thuis afleverd of je kunt het zelf al direct meenemen uit de winkel. Het voordeel van een prefab serre is dat deze meer milieubewust is en bij een eventuele verhuizing ook meegenomen kan worden. Een andere goedkope oplossing is een houten overkapping.