Klussen in huis

september 20, 2018 | Door admin | Opgeslagen in: blog.

Voor een grote groep mannen in Nederland is ouderwets klussen een hobby geworden. Denk hierbij aan klusjes als reparaties, maar ook het in elkaar zetten van een schuur, een kast, een tafel of schommel. Je kan het zo gek maken als je zelf zou willen. Toch is er een probleem bij veel van deze klussers, waar moet je nou mee beginnen. Het probleem ligt bij het feit dat er niet altijd genoeg dingen zijn om aan te klussen. In dit artikel vind je een aantal tips om toch aan het klussen toe te komen. We helpen je om op een creatieve manier over klussen na te denken.

 

Werk de to-do-list af

Er moet in huis altijd wel iets gebeuren, geen een huis is volledig perfect en af. Een huis kan namelijk niet af zijn, aangezien het continu ontwikkeld. Zo kun je bijvoorbeeld altijd wel een nieuw schilderij ophangen. Maar het blijft lastig om ergens te beginnen. Vraag daarom aan de huisgenoot wat er kan gebeuren. Hierdoor kan je tot nieuwe inzichten komen, en daardoor ook tot nieuwe opdrachten.

 

Ben creatief
Je hoeft niet altijd iets te repareren. Je kan ook zelf wat gaan creëren, hieronder vind je een aantal tips om zelf wat te creëren in huis. Je kan beginnen met het herinrichten van een kamer. Dit doe je door de kamer volledig leeg te halen en opnieuw te bekijken wat de ruimtes van de kamer inhouden. Hierdoor kan je een bepaalde kamer volledig nieuw leven brengen. Overleg dit echter wel met iemand in huis, voordat je zomaar alles overhoopgooit.

 

Je kan ook zelf meubels in elkaar zetten voor in huis. Denk hierbij aan een nieuwe boekenkast of iets in die richting. Je moet dit zelf bepalen, probeer wel iets te maken wat er echt nodig is in huis. Een stoel is bijvoorbeeld al snel gemaakt, wat hout, bouten en moeren en goedkope schroeven zijn vaak al genoeg.

 

Ook kan je vragen of er bij anderen in huis nog wat moet gebeuren. Wanneer je dit een paar keer doet zal je vanzelf een reactie krijgen waar je blij van wordt. In sommige gevallen kan je er zelfs nog een leuk zakcentje aan verdienen.


Reacties zijn hier gesloten.