Huis verkopen: waakzaamheid bij makelaar offertes

maart 5, 2018 | Door admin | Opgeslagen in: Makelaar.

Ben je bezig met het verkopen van je huis of staat dit op de planning? Dan kan het zeer interessant zijn om een helder overzicht van makelaar offertes voor je te hebben. De makelaarsprijzen lopen namelijk nogal uit elkaar en de kans om de bomen door het bos niet meer te zien is een valkuil. Het is van belang om te kijken naar je persoonlijke situatie, de waarde van je huis, de regio en bijvoorbeeld het type makelaar dat het beste bij je situatie past.

Makelaar offertes vergelijken om te zien wat het jou precies kost

Traditioneel zal je bij vergelijking van makelaar offertes snel ontdekken dat er een zogenaamde courtage werkwijze wordt gehanteerd. Het tarief wordt hierbij berekend op basis van een percentage van de verkoopprijs van je huis. In Nederland is er een gemiddelde van circa 1,5 procent met eventuele bijkomende administratiekosten. Concreet gesproken, voorbeeldsgewijs, bij een woning van 300.000 euro zal de courtage, oftewel makelaarstarief, uitkomen op 4500 euro, zonder eventuele administratiekosten (exclusief btw).

Andere werkwijzen, die makelaar offertes soms tonen, kunnen zijn: de ‘nu cure no pay’, oftewel uitsluitend betaling bij succesvolle verkoop. Hiernaast kiezen sommige verkoopmakelaars ervoor om een resultaatbonus te hanteren, waarbij een extra winstbedrag voor de notaris wordt verrekend bij stijging van de verkoopprijs van je huis.

Online uw makelaar offertes in beeld gebracht

Statistisch gezien blijkt dat fysieke makelaars de voorkeur genieten van veel huizenverkopers. Desalniettemin zien we dat de resultaten van online makelaars vaak die van de traditiegetrouwe makelaar overtreffen! Een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam (2017) toont aan dat online verkoopmakelaars meer omzet maken dan de ‘normale’ concurrenten. Het verschil zit ‘m in de tijdsduur van het verkooptraject, de opbrengst van de makelaars en het verdienmodel. De internet makelaar kiest er eerder voor om een vast tarief aan te houden.

Meest passende makelaar offertes voor uw situatie in één oogopslag

Zoek je een onafhankelijke partij met de nodige expertise, geheel vrijblijvend? Dan biedt ons het huidige online tijdperk veel mogelijkheden. Het vinden van een gebruikersvriendelijke vergelijkingssite, kan je een stap verder brengen. Een overzicht van passende makelaar offertes voor jouw specifieke situatie.. De nadruk ligt op eenvoud bij het vinden van een prettige makelaar die goed aansluit op uw wensen en uw budget. Kwaliteit staat voorop en er wordt ervoor gezorgd dat jij als aanvrager een kristalheldere informatie ontvangt van de aangesloten makelaars.

Het enige wat je hoeft te doen is je behoefte duidelijk in kaart brengen en je krijgt direct vier makelaar offertes gratis in beeld gebracht.

 


Tags: , , ,

Reacties zijn hier gesloten.