Hoe kom je aan een geschikte schuifdeurkast voor je kleding?

april 17, 2019 | Door admin | Opgeslagen in: blog.

Je oude kledingkast is aan vervanging toe of je hebt een nieuwe nodig. Waar moet je aan denken voordat je een schuifdeurkast koopt?

  • Hoeveel ruimte is er in de slaapkamer? Meet van tevoren de breedte op en de hoogte.
  • Wil je een kast die op maat is gemaakt of een kant en klare kast, of ga je hem zelf maken.

Op maat gemaakt, kant en klaar of zelf maken?

De voordelen van een op maat gemaakte kast spreken voor zich. De ruimte wordt optimaal benut en er kan zich geen stof ophopen bovenop de kast. Je houdt geen loze ruimte links of rechts van de kast over.

Bij online webshops kun je zelf de kledingkast ontwerpen met een configurator. Wil je meer hang- of legruimte en wil je wel of geen ladenblokken. Je voert de maten in, de stijl en de kleur en het pakket wordt keurig bij je thuis afgeleverd. Vind je het toch een beetje lastig om de maat te nemen, dan kan er ook iemand bij je thuis komen voor advies en het inmeten van je schuifdeurkast. Je kunt de schuifdeurkast voor je slaapkamer precies zo (laten) ontwerpen zoals jij dat wilt. Wil je een meervlaks schuifdeur of een standaard schuifdeur. Ga je voor klassiek, dan kun je een deurvulling met houtnerf nemen. Wil je landelijk, dan kun je de stijl van de deuren aanpassen, met bijvoorbeeld een leuke deurknop. Ga je voor modern dan kun je een leuke kleur deur nemen, die precies bij de rest van je interieur past. Een grote spiegel is handig. De materialen die gebruikt worden zijn divers. Je hebt bijvoorbeeld stalen sierlijsten of een stevige aluminium omlijsting. De handgrepen en de afwerking kun je ook uitkiezen.

Koop je een kant en klare schuifdeurkast, laat je dan informeren of er een goede gebruiksaanwijzing bij zit. Vaak zitten er kleine onderdelen bij en dan is het erg lastig om zelf je kast in elkaar te zetten.

Wil je alles helemaal zelf doen en ben je handig ga dan eens naar een bouwmarkt. Er zijn vaak stappenplannen te krijgen, zodat je precies weet hoe je het aan moet pakken. De medewerkers staan voor je klaar voor advies. Je kunt dan je eigen, unieke kast maken.

Hoe richt je de schuifdeurkast in?

Zorg voor een logische indeling van je kleding. Maak setjes en stapeltjes. De accessoires kun je er bij kopen, zoals een schoenenrek, dassenrek, verlichting. Je kunt mandrekjes kopen voor aan de legplanken. Hier kun je wat kleine spulletjes in kwijt. Gooi geen schoenendozen meer weg. Schoenendozen kun je prima gebruiken om bijvoorbeeld sokken in te doen. Je kunt de schoenendozen bekleden met plakfolie, zodat het er prachtig uitziet in je kledingkast.
De schuifdeurkast vraagt om een regelmatige schoonmaak, zodat de deuren soepel blijven glijden.

Op deze manier zal je veel plezier beleven aan je nieuwe schuifdeurkast voor je slaapkamer.

Bron: schilder-inutrecht.nl


Reacties zijn hier gesloten.