Hoe kan ik mijn huis isoleren?

april 17, 2018 | Door admin | Opgeslagen in: blog.

Heb je continue last van een koude tochtvlaag door je huis? Is het in de zomers akelig warm en in de winters extreem koud in huis? Lijkt je energierekening wel elk jaar hoger te worden? Grote kans dat je dan baat hebt aan een betere isolatie in huis. Toch kan het isoleren van je woning best wel wat kosten als je dit goed wilt doen. En ook het bouwgemak is ver te zoeken: als je je huis goed wilt isoleren, is de kans groot dat je hier iemand voor moet inschakelen. Hoe pak je dit nu het beste aan? Bespaar je echt wel zoveel door het isoleren van je woning? Sterker nog: hoeveel gaat dit je kosten? Wij zochten het uit.

Besparen door isolatie
Vooral oudere woningen hebben veel baat bij een goede isolatie. Zolang jij warmte stookt in een slecht geïsoleerd huis, zal je dit enkel doen voor de buitenlucht. De warmte ontsnapt direct door de muren en ramen naar buiten. Dat is uiteraard zonde van de energie en je portemonnee. Uit onderzoek van Milieu Centraal is zelfs gebleken dat het isoleren van een oudere woning je jaarlijks maar liefst 1700 euro kan opleveren. Dan heb je de kosten van de isolatie er zo uit!

Wat kun je zelf doen?
Je kunt het uiteraard direct heel groots aanpakken, maar je kunt ook kleine dingetjes doen om je huis beter te isoleren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van tochtstrips of gebruik isolatiestrips of isolatieschuim om tocht tegen te houden. Hoe weet je waar de tocht vandaan komt? Gebruik een aangestoken kaars en loop langs de muren, ramen en deuren. Zodra je vlammetje gaat flakkeren, weet je zeker dat daar de tocht vandaan komt. Het zijn maar kleine dingen, maar kunnen samen voor een groots effect zorgen.

Isolatie uitbesteden
Alles over bouwen weten is nog geen garantie als je je huis goed wilt isoleren. Hiervoor moet je toch vaak een vakman inschakelen. Als je de isolatie groots wilt aanpakken, kun je ervoor kiezen om een dakisolatie of zolderisolatie uit te voeren. Ook het plaatsen van dubbel glas kan veel schelen in je stookkosten.


Reacties zijn hier gesloten.