Fotoplank aan de muur als decoratie

mei 12, 2020 | Door admin | Opgeslagen in: blog.

Het is bijna onmogelijk om een huis te vinden dat geen gebruik maakt van een schilderij en foto’s in de decoratie. Maar omdat het basisartikelen zijn geworden, is er niet altijd een harmonie tussen deze elementen en de rest van de woninginrichting.

Allereerst moet duidelijk worden gemaakt dat er geen specifieke regel is om deze elementen te gebruiken. Er zijn eigenlijk decoratietips die jou helpen om de elementen met elkaar te combineren en een elegantere sfeer te creëren. Jou heeft de mogelijkheid om alleen frames te gebruiken in jouw decoratie, net zoals jou alleen foto’s kunt plaatsen of ze kunt mixen om te passen bij andere items zoals jouw bank en de kleur van de muren.

Decoratieve schilderijen
Het gebruik van schilderijen in decoratie is vrijwel unaniem als we het hebben over het componeren van omgevingen. Ze zijn verantwoordelijk voor het geven van leven en persoonlijkheid aan de omgeving waarin ze zich bevinden. Het kunnen abstracte schilderijen, landschappen, specifieke zinnen van gedichten of liederen zijn, naast foto’s in vergrote maten.

Misschien wel de grootste vragen van wie ze in de decoratie wil gebruiken zijn: waar moet ze worden opgehangen, hoe moet ze worden geplaatst, welk frame moet worden gekozen en of het zal overeenkomen met de rest van de kamerdecoratie.

Een goede tip is om eerst te bepalen of jouw decoratie gebruik zal maken van een enkele lijst in een zeer groot formaat, die de hele omgeving overweegt en zijn persoonlijkheid oplegt aan de ruimte, of dat jou een samenstelling van meerdere lijsten, met verschillende maten, kleuren en texturen zal maken. Dit is afhankelijk van jouw stijl en jouw gehele decoratieproject, inclusief het kleurenpalet van objecten, muren, banken, enz.

Foto’s
We leven in een tijdperk waarin de technologie steeds geavanceerder wordt, waardoor het printen van foto’s ongewoon wordt. Maar het invoegen van foto’s, beelden van het gezin, bijzondere momenten, veroveringen, uitstapjes en andere situaties, voor jouw huis is een grote hulpbron bij de inrichting van bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer.

In dit geval kunt jou kiezen voor een delicate compositie, zijnde een opeenvolging van verschillende foto’s met identieke afmetingen, kleuren en texturen. Vergeet niet dat er geen regel is met betrekking tot de hoeveelheid. Jou kunt een foto die veel betekent uitvergroten en markeren of talrijke foto’s gebruiken. Het voordeel van het gebruik van foto’s in de decoratie is dat jou de beelden kunt veranderen wanneer jou maar wilt.

Alternatieve ideeën
Als jou geen goed geplande ruimte-inrichting wilt of als jou liever modernere en alternatieve lijnen volgt als het gaat om ruimte-inrichting, hebben we ook interessante tips.

Jou kunt de foto’s bijvoorbeeld direct op de muur zetten, zonder dat er kaders nodig zijn. Het maken van een symmetrisch paneel of tekeningen die jou interessant vindt.

Een ander interessant idee is het gebruik van een fotoplank, met de mogelijkheid om de foto’s te veranderen wanneer jou maar wilt. Dit alternatief is ideaal voor diegenen die een minimalistische decoratie hebben, gebaseerd op sobere kleuren en zeer rechte lijnen. 

Tips om het idee in de praktijk te brengen
Als jouw kamerdecoratie sobere kleuren heeft, kies dan voor zwart-wit foto’s die erbij horen, kleurenfoto’s kunnen jouw decoratieproject verstoren (tenzij jou de ernst van de kamerdecoratie echt wilt doorbreken). Als jouw decor vrolijker en kleurrijker is, investeer dan in kaders van verschillende afmetingen en vormen, vermijd elk patroon en volg jouw meest moderne decorlijn.


Tags: ,

Reacties zijn hier gesloten.