Een kast die bij je past!

maart 11, 2019 | Door admin | Opgeslagen in: blog.

Een kast op maat, dat is toch fijn? Iedereen heeft wel een kast in huis, opbergen is een must anders wordt het te rommelig. Toch is het vaak lastig om de juiste kast te vinden die net in die hoek past van de slaapkamer, hal en ga zo maar door. Het is handig om van te voren te bedenken welke spullen er in moeten, om zo verloren ruimte te voorkomen. Bij het opbergen van bijvoorbeeld bekers is het niet handig om te stapelen. Bij het hebben van veel eisen is het vaak lastig om de perfecte kast te vinden. De oplossing: het maken van een eigen kast! Er zijn tegenwoordig op het internet veel handige tools te vinden waar je je eigen virtuele kast kan creëren, om zo tot de juiste afmetingen, deuren, laden en accessoires te komen.

Met zo een online tool kan je jou eigen kast indelen en naar smaak inrichten. Er is keuze uit veel verschillende kleuren zodat je ook kan zien welke kleur past bij de kast. Qua afmeting maak je de keuze uit het aantal gewenste cm. Hoe de binnenkant is ingedeeld, kan je ook helemaal zelf bedenken. Kies bijvoorbeeld voor een lade met extra vakjes binnen in. Het is natuurlijk vrij lastig om uit het niets te beginnen, daarom is het handig om ook inspiratie op te doen van bestaande kasten. Je kan dan bijvoorbeeld verschillende type kasten mixen. Uiteraard hoef je niet helemaal uit het niets te beginnen, hieronder hebben wij wat voorbeelden voor je verzameld.

Materiaal

Wanneer je eruit bent en weet wat voor kast je wil, kan het echte werk beginnen. Kasten zijn meestal  grotendeels van hout gemaakt. Hout is te verkrijgen bij veel bouwmarkten in alle maten en soorten. Door gebruik van een decoupeerzaag kunnen grote stukken hout met gemak worden bewerkt. Denk bijvoorbeeld aan een makita decoupeerzaag. Door het toepassen het ontwerp van je zelfgemaakte virtuele kast, is een kast die bij je past het resultaat!


Reacties zijn hier gesloten.