Douchewand plaatsen

mei 21, 2019 | Door admin | Opgeslagen in: blog.

De badkamer is voor vele mensen één van de belangrijkste plekken in het hele huis. Logisch ook, want we spenderen toch een heel deel van ons leven in de badkamer, de een al wat meer als de ander. Hoewel de slaapkamer gekend is als kamer waar we de meeste tijd van ons leven doorbrengen mag het belang van de badkamer niet uit het oog verloren worden. Wanneer we in de slaapkamer zijn, spenderen we een groot deel van onze tijd daar onbewust. Wanneer we onze tijd in de badkamer spenderen gebeurt dat veel bewuster. De badkamer is tenslotte ook de kamer waar je dag zowel begint als eindigt.

Bruynzeel

Natuurlijk is het hebben van een douchewand geen verplichting, maar het oogt zo veel beter dan die ouderwetse douchegordijn. Waarom zouden we kiezen voor een douchewand? Hoe kunnen we een douchewand zelf plaatsen? 

Douchewanden in al hun glorie
Een douchewand is mooier en ook properder alternatief voor een douchegordijn. We willen echt niet weten welke bacteriën er zich bevinden op zo’n douchegordijn. Een douchewand is daarom gemakkelijk, dat hoef je niet in de was te steken. Je sprayt er eens op met een ontvetter en eventueel eens met een anti-kalk en voila!

Het oogt dus mooier, strakker en is gemakkelijk in onderhoud, maar dat is nog niet alles! Een douchewand is ook functioneler, hoewel een douchegordijn echt zijn best doet om je badkamervloer niet om te toveren in een plaatselijk zwembad, is de kans toch veel groter dat je dat zal aantreffen dan wanneer je gebruik maakt van een douchewand.

Zo plaats je een douchewand
Een douchewand plaatsen hoeft niet per se zo veel moeilijker te zijn dan het hangen van een douchegordijn. Ok, ik geef toe: het zal wel een ietsje pietsje moeilijker zijn en er komt een ietsje pietsje meer weer bij kijken! Er zijn namelijk verschillende stappen die moeten gevolgd worden:

-Als eerste ga je het middelpunt bepalen van de randen van de douchebak. Teken met de hulp van een waterpas loodrechte lijnen op de rand van de tegel.
-Daarna moet je het afdichtrubber verwijderen uit de muurprofielen.
-Vervolgens teken je de schroefgaten af, het middelste punt van de muurprofielen plaats je dan op de potloodlijn, waarna je de voorgeboorde schroefgaten op de muur aftekent.
Het kan zijn dat er nog geen schroefgaten in het profiel voorgeboord zijn, dan moet je die zelf maken! Je begint best zo’n 15 cm van onder of juist van boven. Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid schroeven verdeelt over het profiel. Dit zijn er normaal zon 3 of 4, afhankelijk van het gewicht.
-Boor de schroefgaten vervolgens door de muur en schroef de muurprofielen en het hoekprofiel vast.
-Het is tijd voor de douchewand! Plaats de douchewand en deuren in de muurprofielen en schroef dan het frame losjes vast
-Als laatste draai je alle schroeven strak aan en plaats je de afsluitdoppen op de profielen, de douchecabine kan nu worden afgekit. 
Opgepast: vermijd een scenario uit “Help mijn man is een klusser” en gebruik na het plaatsen de douche niet meteen, want de kit moet een dag kunnen drogen!

Bron: designlife.nl


Tags: ,

Reacties zijn hier gesloten.