Design lampen : Op zoek naar design lampen

maart 30, 2017 | Door admin | Opgeslagen in: blog.

In principe kun je mensen die een lamp willen kopen indelen in twee categorie├źn. De eerste ziet een lamp gewoon puur als een bron van licht. Je wilt nou eenmaal niet in het donker zitten en daarom heb je licht nodig. Hoe de lamp er uitziet of wat voor licht deze produceert maakt niet zoveel uit. Daarnaast heb je de andere categorie. Dit zijn mensen die het juist wel belangrijk vinden hoe hun lamp eruit ziet, en vaak vinden zij het ook belangrijk dat de lamp en de verlichting een lange tijd meegaan. Daarnaast moet het natuurlijk passen bij de rest van hun interieur en het liefste er niet al te veel uitzien alsof deze net bij de kringloop is weggehaald. Bent u zo`n iemand? Dan zijn design lampen wellicht iets voor u.

Wat onderscheidt design lampen?

Design lampen onderscheiden zich namelijk in een aantal aspecten van de huis, tuin en keukenlamp die je bij het gemiddelde woonwarenhuis kunt kopen. Design betekent namelijk heel simpel dat deze speciaal is ontworpen en daarom uniek is. Op het moment dat u bij de buren langs gaat en zij hebben exact dezelfde lamp, dan is het de vraag in hoeverre de lamp nog een design lamp te noemen is. Vanuit dit perspectief kan een designlamp ook wel een alternatieve lamp worden genoemd. Design lampen vindt u overigens in elke categorie. Of het nu gaat om volledige kunstwerken met alle tierelantijnen erop en eraan, of juist om strakke moderne ontwerpen.

Kwaliteit en energiezuinig

Daarnaast onderscheiden design lampen zich vanwege de vaak betere kwaliteit. Er wordt meer tijd gestoken in de montage en de productie van de lamp en ook de gebruikte materialen zijn beter dan gemiddeld. Hierdoor gaat een designlamp vaak erg lang mee. Om hierop in te spelen zijn de meeste design lampen tegenwoordig uitgerust met LED verlichting, of in ieder geval met een fitting waar een LED lamp in past. De grote voordelen van LED zijn dat het een mooie kleur licht geeft, dat ze erg energiezuinig zijn en dat ze tot wel tien jaar lang mee gaan. Een gemiddelde LED lamp kan tot wel 30.000 uur branden.

Internet

Een goede manier om design lampen te vinden is via het internet. Er zijn meerdere websites en online shops die dergelijke lampen aanbieden. Bovendien heeft u zo gelijk de mogelijkheid om de prijzen te vergelijken. De kans is groot dat u juist op zoek bent naar een specifieke stijl, die past bij uw smaak en idee. Door meerdere websites door te kijken, kunt u inspiratie op doen en daardoor een goede keuze maken.

Soorten design lampen

De meeste mensen die een designlamp willen zijn op zoek naar een plafondlamp of een hanglamp. Deze springen nou eenmaal het meeste in het oog. Toch is het zeker ook mogelijk om design lampen in andere categorie├źn te vinden, zoals staande lampen of tafellampen. Ook wat materiaal betreft is er een grote verscheidenheid. Denk hierbij aan lampen van glas, of juist van koper, staal of stof. Ook qua geometrische vormen bieden designlampen een veel groter aanbod dan de standaard lamp.


Reacties zijn hier gesloten.