De nieuwste laminaat trends voor het najaar van 2018

september 14, 2018 | By admin | Filed in: blog.

Laminaat behoort wel tot het de populairste vloeren in België en Nederland. Laminaat is dan ook uitgegroeid tot een zeer degelijke vloerbedekking dat nagenoeg geen enkel onderhoud vergt. Toen laminaat net op de markt was, waren planken die nog lastig te leggen waren. Tegenwoordig is vrijwel al het goede laminaat voorzien van een handig kliksysteem, waardoor het zelfs voor de leek gemakkelijk is om een laminaatvloer te leggen. Er zijn in de afgelopen jaren talloze types en soorten laminaat op de markt gekomen. Geen wonder dus, dat laminaat ook aan trends onderhevig is. Ook dit jaar zijn er weer de nodige trends op laminaatgebied, waarbij het vooral om het soort design gaat. Nu 2018 over een paar maanden ten einde loopt, kun je je alvast verheugen op de laatst laminaat trends voor het najaar.

Laminaat met tegeldesign

Hoewel een tegelvloer net als laminaat erg veel voordelen heeft betreffende het onderhoud, zijn er enkele nadelen. Zo is het leggen van een tegelvloer veel lastiger. Je moet namelijk tegellijm of cement aanmaken en nadien moeten de tegels nog gevoegd worden. Na verloop van tijd is er de kans dat voegen beschadigd raken. Maar ook iets zwaars op tegels laten vallen kan tot beschadiging van de tegels leiden. Daarnaast is een tegelvloer een koude vloer. Als je geen vloerverwarming hebt, loop je niet prettig met blote voeten over tegels. Ben je toch fan van een tegelvloer, dan kun je al deze problemen ontwijken door laminaat te nemen met een tegeldesign. Het laminaat is ook verkrijgbaar in tegelformaat en er zijn talloze tegeldesigns waar je uit kunt kiezen. Het laminaat is zo natuurgetrouw nagemaakt dat je zelfs de tegelnerf voelt en de poriën ziet zitten. Er is zelfs laminaat met tegeldesign dat rondom een voeg heeft. Zo kun je een nog natuurgetrouwere tegelvloer van laminaat leggen.

Visgraat laminaat

In oudere herenhuizen en grachtenpanden liggen ze vaak nog steeds: de klassieke visgraat vloeren van massief hout. Dit zijn soms al vloeren van honderden jaren oud geven het interieur een klassieke uitstraling. De vloer zelf ziet er koninklijk uit en een visgraat vloer is meestal ook erg kostbaar. Wil jij ook een visgraat vloer in jouw huis, maar reikt dit ver boven je budget? Neem dan visgraat laminaat. Dit laminaat bestaat linkse en rechtse laminaatplanken die je in visgraat motief moet leggen. Tegelijkertijd kun je nog steeds gebruik maken van het handige kliksysteem, zodat ook een visgraat vloer gemakkelijk te leggen. Je creëert zo voor een beduidend lagere prijs een schitterende visgraat vloer van laminaat.

Laminaat met marmerdesign

Marmer is een prachtige natuursteen die vooral in het verleden veel als vloer gebruikt werd. Het waren zeer duurzame vloeren met een prachtige uitstraling. Tegenwoordig is een echte marmeren vloer laten leggen onbetaalbaar. Wanneer je toch een marmeren vloer wilt laten leggen, dan kan dit ook veel goedkoper met laminaat met een marmerdesign. Wanneer je ook nog eens waterdichte laminaat aanschaft, dan past een dergelijke vloer prachtig in bijvoorbeeld een badkamer. In tegenstelling tot echt marmer voelt deze vloer warm aan en is het leggen in een mum van tijd achter de rug.


Comments are closed here.