CV ketel onderhouden

december 15, 2014 | Door admin | Opgeslagen in: blog.

Hoe je cv ketel onderhouden?

Ieder huis is wel voorzien van een cv ketel, maar niet iedereen weet hoe je deze moet onderhouden en wanneer je ketel aan vervanging toe is. Hoe werkt de cv ketel eigenlijk? Je cv ketel zet brandstof om in warmte voor de radiotoren en voor het water uit de kraan. Iedereen heeft het weleens meegemaakt dat er geen warm water uit de kraan of douche kwam, dat is zeker geen pretje en kan voor een hoop irritaties zorgen!

De cv ketel uit elkaar halen kun je beter overlaten aan de vakmensen, maar je kunt zeker wel het één en ander doen om de cv ketel in goede staat te behouden. Om te beginnen het schoonmaken van de cv ketel. De ketel kunt u zelf schoonmaken maar let op dit mag u alleen zelf doen aan de buitenkant! De binnenkant moet overgelaten worden aan een vakman. Controleer ook regelmatig de waterdruk van je ketel, deze hoort namelijk tussen de 1 en 2 bar te zijn. Ook kun je zelf je CV ketel bijvullen met water tot de juiste druk is bereikt. Stel daarnaast de temperatuur van je ketel af op de verschillende seizoenen. Wat je daarnaast nog kunt doen is de radiatoren ontluchten en de cv ketel aftappen. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd om zelf te doen.

Wanneer moet ik mijn cv ketel vervangen? Over het algemeen gaat een cv ketel zo een 12 tot 15 jaar mee, maar vaak is het verstandig om je ketel eerder te vervangen. Dit komt omdat de meeste mensen hun ketel niet goed onderhouden en op een gegeven moment in zo een slechte staat zijn dat er heel veel kosten komen voor het onderhouden van de ketel. Wanneer storingen optreden en regelmatig terugkomen, is het vaak al duidelijk dat het tijd wordt om je ketel te vervangen.


Reacties zijn hier gesloten.