Bouwtekening serre

Bouwtekening van een serre

Een serre bij je huis geeft veel licht en comfort, en met een goed ontwerp sluit hij perfect aan op de rest van je huis. Zo kun je als het ware in je tuin zitten, terwijl je nog binnen bent.

Een serre heeft ook een energiebesparende functie doordat elke zonnestraal benut wordt en in de winter werkt de serre isolerend tegen de kou.


Een voorwaarde om te kunnen genieten van deze voordelen is wel dat je serre goed ontworpen en aangelegd wordt. Als je overweegt een serre aan je huis te (laten) bouwen, dan moet je dus in ieder geval zorgen voor een goede bouwtekening. Indien je zelf geen bouwtekening van een serre kunt maken, kun je natuurlijk altijd iemand daarvoor inschakelen.

Bouwtekening en vergunning aanvragen

Het kan per gemeente verschillen of je wel of geen bouwvergunning aan moet vragen. Dit kun je het beste eerst even navragen bij je eigen gemeente. Vaak is een lichte bouwvergunning voldoende, maar dat is ook weer afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte van de te bouwen serre. Om een bouwvergunning aan te vragen heb je een bouwtekening van de serre nodig.

Bouwtekening van een serre

Als je hulp nodig hebt bij het maken van een bouwtekening van je toekomstige serre, kun je overwegen om een architect in de arm te nemen. Je kunt ook eerst een bedrijf zoeken die serres bouwt en eventueel plaatst. Zo kun je vaak al een keuze maken voor het type serre waar je voorkeur naar uitgaat aan de hand van voorbeelden. Zulke bedrijven kunnen je dan precies vertellen of de door jou gekozen serre ook wel bij jouw woning gebouwd kan worden. Zo’n bedrijf kan vrijwel altijd zorgen voor de benodigde bouwtekeningen van de serre. Tevens plaatsen zij de serre zodat je alles bij één bedrijf kunt onderbrengen.